Almás fácánsült
4 fő részére
Nehézség:
közepes
hozzávalók
- 1 szép fácán
- 10 dkg füstölt szalonna
- 50 dkg alma
- 3 evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír vagy 5 dkg vaj
- só
- törött bors
- ízlés szerint fehérbor
Elkészítés
A fácán mellét-combját gazdagon megtűzdeljük füstölt szalonnadarabkákkal, és a megforrósított zsiradékon körös-körül megpirítjuk. Kevés vizet (vagy fehérbort) öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, köré rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott almát, és az egészet a sütőben szépen megpirítjuk, vigyázva, nehogy az alma megégjen. Burgonyapürét kínálunk hozzá.
Megjegyzés
A receptet "Genyke" küldte be.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.