Almás fácánsült

4 fő részére

Nehézség:

közepes

hozzávalók

  • 1 szép fácán
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg alma
  • 3 evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír vagy 5 dkg vaj
  • törött bors
  • ízlés szerint fehérbor

Elkészítés

A fácán mellét-combját gazdagon megtűzdeljük füstölt szalonnadarabkákkal, és a megforrósított zsiradékon körös-körül megpirítjuk. Kevés vizet (vagy fehérbort) öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. Mikor már majdnem puha, köré rakjuk a megtisztított, cikkekre vágott almát, és az egészet a sütőben szépen megpirítjuk, vigyázva, nehogy az alma megégjen. Burgonyapürét kínálunk hozzá.

Megjegyzés

A receptet "Genyke" küldte be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.